Patrick Valentijn

Patrick Valentijn


Vanaf zijn geboorte zit hij al eigenlijk in de muziek wereld. Speelde van kleins af aan al graag met muziek instrumenten. Het begon allemaal op koekenpannen en deksels, doe daar twee houten lepels bij en het feest is compleet. Muziek was en is iets wat Patrick Valentijn erg aanspreekt. Het werd eigenlijk allemaal nog eens extra versterkt door zijn vader, die zelf ook in een band speelde als slagwerker.

Toen Patrick 8 jaar was en zijn communie deed, kocht hij van het gespaarde bedrag een drumstel. Op dit drumstel heeft hij vele verschillende genres mogen leren spelen. Tot zijn 20ste levensjaar heeft hij slagwerk gedaan in verschillende bandjes.

Patrick: “Zingen is eigenlijk ook altijd wel een passie voor mij geweest. Ik zong altijd vrolijk met de liedjes mee op de radio, maar ook op de vele vinyl platen en cd’s die mijn vader had. Van Nederlandstalig tot Rock en van Blues tot Reggae. Het leukste vond ik altijd zingen in de badkamer omdat je er zulke leuke klanken kon maken met een mooie echo erbij.

In 2006 zong hij voor de eerste keer een liedje voor het publiek. Op het zelfde feestje kwam hij zijn huidige vrouw Natasja tegen. Vanaf deze dag is het allemaal begonnen met de zang carrière van Patrick Valentijn. Het publiek was zo razend enthousiast, waardoor hij keer op keer een boost kreeg bij elk optreden dat hij gaf.

Zijn debuut single “Laat de wereld maar komen” geproduceerd en opgenomen bij Studio Martin Sterken, werd een feit. Na de release van zijn debuut single heeft hij vele optredens mogen geven.

In 2008 werd zijn jongste zoon geboren. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van zijn gezinnetje zette hij destijds zijn zang carrière op een lager pitje. Na deze periode pakte hij de draad als zanger weer op.

Het begon behoorlijk te kriebelen om weer op het podium te staan. Patrick kwam in contact met Frank van Etten die onder de indruk was van zijn zangkunsten. Met het nummer “Mijn zonnestraaltje” en de ballade “Jij tilde mij weer op” maakte hij zijn come back.

Met het liedje “Voel jij wat ik voel” een nummer met salsa klanken en Spaanse temperamenten wilde de Limburgse zanger laten horen dat hij veelzijdig is. Genomineerd voor de Koos Alberts Award en geselecteerd door de Buma NL Award met het nummer “Jij tilde mij weer op” waren een van de hoogte punten van 2015.

In 2016 wilde Patrick Valentijn met iets nieuws komen. “De meeste artiesten maakte allemaal liedjes met accordeon, Spaanse gitaren en/of violen erin verwerkt. Ik wilde iets anders. “Zijn laatste single “Als jij niet hier bent” geproduceerd door Velibor Weller, is een bewerking van de Bee Gees met het nummer “To love somebody”.

Het nummer met een reggae sausje er over heen is hij wederom genomineerd voor de Koos Alberts Award en geselecteerd voor de Buma NL Award.

Het afgelopen jaar is een super mooi jaar geweest voor Patrick Valentijn. Een jaar waaraan hij vele mooie herinneringen heeft overgehouden.

Van deze zanger zullen we in de toekomst ongetwijfeld meer horen…

Facebook van Patrick Valentijn.